Domácí banánová zmrzlina
Máte doma přezrálé banány? Určitě je nevyhazujte! Připravte si z nich lahodnou zmrzlinu pouze ze 2 ingrediencí.
Jsou banány zdravé?
Jednoznačně ano! Od vitamínů přes minerály až po vlákninu, banány jsou jednoduše zdravé a nabízejí spoustu výživy. Navíc jsou lehce stravitelné.
- Banány jsou jedním z nejlepších ovocných zdrojů vitamínu B6.
- Banány jsou velmi dobrým zdrojem vitamínu C.
- Mangan v banánech je dobrý pro pokožku.
- Draslík v banánech je dobrý pro zdraví srdce a krevní tlak.
- Banány mohou pomoci zlepšit trávení.
- Banány vám dodají energii – minus tuky a cholesterol 🙂
Zelené banány mají vysoký obsah vlákniny a odolného škrobu, které podporují trávení, zasytí nás po dlouhou dobu a pomáhají při regulaci hmotnosti. Jsou prospěšné i při různých žaludečních onemocněních, jako jsou žaludeční vředy, nadýmání, zácpa, průjem a bakteriální infekce trávicího traktu.
I když přezrálé banány ve skutečnosti nevypadají moc chutně, jsou také velmi dobré pro naše zdraví. Přezrálý banán je bohatý na antioxidanty a je snáze stravitelný.
Ingredience
- přezrálé banány
- limetková šťáva
Postup
Přezrálé banány nakrájíme na menší kousky, dáme do nádoby nebo sáčku a vložíme do mrazničky, nejlépe na noc. Mražené banány pak už jen hodíme do mixéru, přidáme limetkovou šťávu a mixujeme do hladké konzistence. Uchovávat v mrazničce.
Na zdraví a dobrou chuť. 🙂