Kešu pomazánka
Kešu patří mezi nejzdravější ořechy na světě. Inspirujte se výbornou pomazánkou, která je jednoduchá na přípravu a využít ji můžete jako dip k hlavnímu jídlu či zdravý snack. Recept je vhodný i pro vegany, chuťově připomíná sýr. Vyzkoušíte?
Proč bychom měli jíst kešu oříšky?
Kešu oříšky mají nízký obsah cukru a jsou bohaté na vlákninu, srdci zdravé tuky a rostlinné bílkoviny. Jsou také dobrým zdrojem mědi, hořčíku a manganu – živin důležitých pro produkci energie, zdraví mozku, imunitu a zdraví kostí.
Ořechy a semena jsou považovány za „antioxidační velmoci“ a kešu ořechy nejsou výjimkou.
Jsou bohatým zdrojem polyfenolů a karotenoidů – dvou tříd antioxidantů, které mohou pomoci snížit zánět a poskytnout ochranu před chorobami.
Ingredience
- 1 hrnek kešu oříšků natural
- 2 pl lahůdkového sušeného droždí
- rostlinné mléko k ředění
- 1 čl. česnekového prášku
- sůl podle chuti
Postup
Kešu oříšky si na noc (nebo na 2-3 hodinky) namočíme do vody. Vodu slijeme a všechny ingredience vložíme do mixéru. Rostlinné mléko přidáme podle konzistence. Mixujeme do hladka. Výborně se hodí na čerstvé pečivo nebo jako dip ke grilované zelenině.
Dobrou chuť.